CategoriesSănătate

Trei greșeli pe care le facem în timpul curelor de slăbire

O cură de slăbire poate aduce multe provocări. Anumite diete nu se potrivesc stilului tău de viață sau simți că nu funcționează, iar atunci poate apărea tentația de a încerca metode extreme de a slăbi sau îți poți pierde motivația. Iată care sunt cele mai întâlnite trei greșeli pe care le facem în timpul curelor de slăbire!

1. Te concentrezi doar asupra numărului de kilograme indicat de cântar

De multe ori, în timpul dietelor, te cântărești și observi că nu dai jos suficiente kilograme, proporțional cu efortul depus. E important să ții cont de faptul că numărul afișat pe cântar este influențat de mai mulți factori, cum ar fi fluctuațiile de lichid. Dacă numărul indicat de cântar rămâne neschimbat pentru o lungă perioadă de timp, poate că organismul tău reține apă sau, dacă ai lucrat intens la sală, poate că mușchii ți s-au dezvoltat.

2. Mănânci prea multe sau prea puține calorii

Mai puține calorii consumate determină pierderea în greutate. Așadar, ai nevoie să arzi mai multe calorii decât să consumi. Ai grijă însă să consumi suficiente calorii, deoarece un aport prea mic poate duce la pierderea de masă musculară, arată https://www.healthline.com/nutrition/weight-loss-mistakes#TOC_TITLE_HDR_3.

3. Nu mănânci suficiente fibre

O alimentație scăzută în fibre îți poate afecta procesul de slăbire. Studiile arată că toate tipurile de fibre sunt benefice în curele de slăbire, potrivit sursei citate. De asemenea, un studiu realizat de The American Journal of Clinical Nutrition arată că fibrele interacționează cu bacteriile din intestine, producând hormoni ce ajută la menținerea senzației de sațietate.

În completarea unei alimentații sănătoase, îți recomandăm să ai grijă de sănătatea sistemului tău digestiv cu ajutorul gamei de sinbiotice și probiotice Lactoflora.