CategoriesSănătate

Sinbioticele, aliații sistemului tău digestiv. Află ce beneficii au și în ce alimente le găsești!

Sinbioticele sunt un amestec de bacterii benefice și fibre prebiotice, necesare pentru menținerea echilibrului florei intestinale, dar care susțin, de asemenea, metabolismul și sistemul imunitar.

Bacteriile benefice sunt microorganisme vii cu multe beneficii pentru organism. Numite și bacterii bune, ele mențin sau îmbunătățesc microflora normală din organism, în timp ce prebioticele sunt fibre care hrănesc flora intestinala. Află mai departe care sunt alimentele din care poți obține doze importante de sinbiotice!

Alimente bogate în bacterii benefice

Iaurtul

Este una dintre cele mai importante surse de bacterii benefice vii. Consumul de iaurt este asociat cu multe beneficii pentru organism, cum ar fi susținerea sănătății oaselor. Ține cont însă că nu toate tipurile de iaurt conțin bacterii vii. De aceea este important să citești eticheta produselor înainte de a le achiziționa.

Kefirul

Este o băutură fermentată realizată prin adăugarea granulelor de kefir în laptele de capră. Granulele de kefir sunt culturi de bacterii de acid lactic și drojdie. Printre beneficiile sale se numără îmbunătățirea sănătății oaselor, a sănătății sistemului digestiv, dar acesta oferă și protecție în fața infecțiilor, arată International Journal of Antimicrobial Agents.

Murăturile

Sunt legume conservate într-un lichid ce conține apă și sare. Ele fermentează datorită propriilor bacterii de acid lactic, ceea ce le oferă gustul acrișor. Castraveții murați sunt o sursă importantă de bacterii vii, care îmbunătățesc digestia. De asemenea, au puține calorii și au un conținut ridicat de vitamina K. Ține cont de faptul că murăturile conservate în oțet nu conțin bacterii vii.

Alimente ce conțin fibre prebiotice

Cerealele integrale

Sunt bogate în fibre, vitamine și minerale și, în plus, au un indice glicemic mai mic decât cerealele rafinate. Consumul lor îți va îmbunătăți digestia și te va ajuta să îți menții un nivel ridicat de energie pe parcursul zilei.

Bananele

Aceste fructe sunt pline de nutrienți, vitamine (B6, C, A), minerale (magneziu) și antioxidanți. De asemenea, o banană îți asigură 10% din necesarul zilnic de fibre, arată www.webmd.com.

Usturoiul

Este un aliment foarte nutritiv: conține vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre – care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv.

Pentru echilibrul florei intestinale şi funcţionarea normală a procesului de digestie, îți recomandăm sinbioticul Lactoflora ProDigest, un complex de 9 tulpini de bacterii benefice și fibre prebiotice.