CategoriesSănătate

Urmează o dietă sănătoasă vara aceasta! Sfaturi pentru o alimentație echilibrată

În sezonul cald, grătarele și cocktailurile pot fi tentații foarte puternice atunci când urmezi o dietă sănătoasă. Chiar dacă sunt bogate în calorii, din când în când le poți consuma, fără însă a face un obicei din acest lucru. În această lună, ai parte de o varietate de fructe și legume de sezon, pe care le poți include în regimul tău alimentar.

Iată ce poți face pentru a avea o dietă sănătoasă în această vară!

1. Mănâncă produse locale

Vara, cumpără fructe și legume de la producătorii locali! Poți căuta chiar o livadă din apropierea zonei în care locuiești. Unii producători îți permit să îți culegi singur fructele pe care dorești să le consumi, iar în acest fel ai parte atât de produse locale, cât și de o experiență interesantă!

2. Hidratează-te!

În sezonul cald, ține cont de faptul că, atunci când ești afară mai mult de 30 de minute, trebuie să bei un pahar mare de apă în momentul în care ajungi acasă, chiar dacă nu simți că îți este sete. Apa este cea mai bună modalitate prin care te poți hidrata. Poți adăuga în paharul de apă și o felie de lămâie sau lime.

3. Consumă carnea alături de legume

Un grătar nu înseamnă neapărat mâncare nesănătoasă. Lângă carne, adaugă și câteva legume, de exemplu felii de dovlecel și un ardei kapia, și vei obține astfel o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional.

4. Prepară deserturi fresh și naturale

La desert, optează pentru salate de fructe de sezon (poți alege între caise, piersici, pepene, fructe de pădure). Poți prepara chiar înghețată din aceste fructe. Sfat: pentru a oferi înghețatei o consistență crunchy, adaugă caju sau migdale mărunțite!

5. Menține un regim sănătos și în vacanță

În vacanță, deseori te simți tentat să fii mai indulgent în ceea ce privește alimentele pe care le consumi. Încearcă să menții un regim alimentar echilibrat, mai ales că în această perioadă te poți bucura de o mare varietate de fructe și legume.

Atunci când simți că ai mâncat în exces și te confrunți cu senzația de balonare, îți recomandăm Lactoflora ProDigest, ce sprijină funcționarea normală a procesului de digestie.