CategoriesSănătate

Fortifică-ți organismul cu legume și verdețuri de sezon!

În sfârșit, a venit sezonul în care ne bucurăm de legume și verdețuri verzi, autohtone, încărcate de nutrienți. Luna aceasta, avem șansa să găsim în piețe spanac, usturoi verde, urzici, lobodă, gulii și ridichi. Citește mai departe care sunt beneficiile acestora pentru organism!

Spanacul

Printre vitaminele pe care le conține spanacul se numără vitamina A, C, B și K. Totodată, spanacul este și o sursă importantă de fier și magneziu, care îți vor oferi energie și îți vor întări sistemul imunitar.

Usturoiul verde

Conține vitaminele B1, B2, A și C, precum și minerale – fosfor, iod, potasiu. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, usturoiul verde oferă și un gust bun salatelor sau altor preparate.

Ridichile

Sunt nelipsite din salatele de primăvara, deoarece oferă textură acestora și sunt încărcate de vitamine. Pe lângă vitamina B6 și C, ridichile sunt și o sursă importantă de acid folic.

Guliile

Conțin vitamina C și V, fosfor, potasiu, calciu și magneziu, iar consumul ei contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Urzicile

Această plantă are un conținut ridicat de vitamina A, B2, C și K, fiind în același timp și o sursă de săruri minerale. Urzicile au numeroase proprietăți, cum ar fi: diuretice, antiinflamatoare, Imunostimulatoare, vitaminizante, tonice, cicatrizante și antiseptice.

Loboda

Este consumată în special în ciorbe, fiind o plantă bogată în vitamina K și C, calciu, fosfor, magneziu și zinc. Consumul lobodei contribuie la o bună digestie și la stimularea metabolismului.

Pentru a te asigura de buna funcționare a sistemului digestiv, îți recomandăm gama de sinbiotice și probiotice Lactoflora.