CategoriesSănătate

Ce mâncăm la cină pentru un somn liniștit. Alimente potrivite pentru seară

Odihna este esențială pentru sănătatea generală a organismului. Te ține la distanță de anumite boli cronice, îți menține creierul sănătos și îți stimulează sistemul imunitar, arată https://www.healthline.com/nutrition/9-foods-to-help-you-sleep. Pentru a avea un somn de calitate, poți include în dieta ta anumite alimente care au calitatea de a-ți asigura o bună odihnă. Iată trei recomandări!

1. Curcanul

Este o carne delicioasă și plină de nutrienți. Are un conținut ridicat de proteine, care îți reglează pofta de mâncare, dar conține și vitamine și minerale, cum ar fi riboflavină și fosfor. Este o sursă importantă și de seleniu. De asemenea, conține un aminoacid numit triptofan, care crește producția de melatonină, numită și „hormonul somnului“. De aceea, curcanul e o bună alegere pentru cină!

2. Peștele gras

Somonul, tonul sau păstrăvul sunt o alegere foarte sănătoasă, deoarece au cantități importante de vitamina D și acizi grași Omega-3. Această combinație poate îmbunătăți calitatea somnului, deoarece duce la creșterea producției de serotonină, arată un studiu publicat în revista Advances in Nutrition (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015038/). Astfel, peștele gras consumat la cină te poate ajuta să adormi mai repede și să ai un somn mai adânc. De precizat însă că este nevoie de mai multe studii în această direcție.

3. Orezul alb

Chiar dacă are un conținut mai scăzut de fibre nutrienți și antioxidanți față de orezul brun, orezul alb conține totuși vitamine și minerale. Conținutul de carbohidrați și lipsa fibrelor contribuie la un index glicemic ridicat. Studiile (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4008810/) au arătat că atunci când consumăm alimente cu un index glicemic mare cu o oră înainte de somn, ne odihnim mai bine.

Pentru o bună funcționare a sistemului intestinal, recomandarea noastră este Lactoflora ProDigest, ce conţine ingrediente de origine naturală.

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/9-foods-to-help-you-sleep